Translate

sâmbătă, 10 martie 2012

Ciorba de salata verde



 Ingrediente :
  • 1 salata verde mare 
  • 1 ceapa alba medie
  • 4 - 5 catei usturoi
  • 2 linguri orez
  • 2 linguri faina
  • 350 ml lapte 
  • 1 l apa
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
 Preparare :

  Se taie ceapa si se caleste in uleiul incins, se adauga faina, se amesteca pentru a nu se arde, apoi adaugam putin cate putin lapte si amestecam pentru a se omogeniza bine, la sfarsit adaugam apa si lasam sa fiarba.




   Salata o spalam sub un jet de apa rece dupa ce in prealabil am curatat un rand de frunze de la baza cotorului. 
   Taiem frunza cu frunza de pe cotor si o trecem pe sub apa pentru a inlatura evetualele urme de impuritati.  O lasam sa se scurga apa.

  Dupa ce ciorba a fiert, punem orezul care a fost spalat in mai multe ape, lasam sa fiarba inca 5 minute, apoi  adaugam salata care o rupem  in bucatele mai mici, la sfarsit adaugam usturoiul tocat, sare si piper dupa gust.

  Ciorba de salata verde se poate prepara si cu sunculita, procesul fiind acelasi doar ca inainte de a se cali ceapa, se prajeste sunculita.

  Stiati ca ...
   
  Salata verde este numita si medicamentul dintre foi , avand proprietati de detoxifiere, substantele cu gust amarui din frunzele salatei stimuleaza ficatul, curata vasele de sange, regleaza activitatea anumitor galnde endocrine.
  Magneziul din salata constituie un stimulent al celulelor, zincul lupta impotriva stresului, sarurile de iod previn si combat reumatismul.
  

2 comentarii: