Translate

sâmbătă, 10 martie 2012

Negresa

   Ingrediente :
  • 3 oua
  • o cana lapte
  • o cana zahar
  • 1 pachet de unt
  • 50 g cacao
  • o cana de faina
  • 1 plic de praf de copt
  • putina sare
   Pentru sos de cacao :
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura faina
  • 1 -2 linguri cacao


   Preparare :

   Punem intr-o oala laptele, zaharul si untul taiat bucati, amestecam pana ce untul se topeste, adaugam apoi cele 50 g cacao, avand grija sa amestecam pentru ca sa nu se faca cocoloase. Amestecul se lasa pe foc pana da un clocot, dar sa fie la foc mic. Oprim focul si lasam la racit compozitia.
  


   Separam ouale, albusul se bate spuma ( puneti putina sare ajuta la "legarea" albusului ), dupa ce compozitia s-a racit adaugam galbenusurile si amestecam cu mixerul intai la viteza mai mica apoi crestem puterea.
   Amestecam faina cu praful de copt si adaugam totul peste compozitia "mixata" mai devreme.
   Adaugam apoi albusurile spuma si incorporam tot albusul amestecand din jos in sus.


   Turnam compozitia intr-o tava "tapetata" cu foaie de copt, preincalzim cuptorul si introducem tava la foc potrivit circa 30 - 40 minute.
   Intre timp facem sosul de cacao care poate fi folosit si la piscoturi de sampanie, inghetate, sarlote, etc.
   Se face un sirop din zahar si apa. Se amesteca faina cu cacao si cu putina apa rece, adaugam siropul si laptele fierbinte. Lasam compozitia la fiert amestecand pentru a nu se forma cocoloase, dupa ce s-a ingrosat putin luam de pe foc.
   Se scoate tava de la cuptor, taiem bucati, apoi turnam sosul de cacao, pudram cu putin zahar farin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu