Translate

luni, 30 ianuarie 2012

Varza murata la butoi


     Ingrediente:
  • 1 butoi de plastic capacitate 60 de litri 
  • 1 legatura mare de marar
  • 2 kg de sare mare 
  • 5 - 6 bucati de hrean
  • 2 gutui 
  • 1 stiulete porumb
  • 1 cana de orez
  • 30 de verze potrivite
  • apa
     
     Preparare:

  Se curata varza de frunzele ingalbenite, se scobeste cotorul fiecarei verze si se adauga sare, dupa ca facem aceasta operatiune asezam verzele pe un cearceaf , cu grija sa nu cada sarea si se lasa 1- 2 zile . 
  Dupa ce varza a tras sarea se completeaza baza fiecarei varze cu sare si se aseaza in butoi, printre varza punem si bucati de hrean curatat.
  Dupa ce am asezat varza in butoi, punem 1 gutuie mai la mijloc si 1 gutuie la gura butoiului, asezam si crengutele de marar, stiuletele de porumb si aruncam cana cu  orez peste varza.
 Adaugam apa, tinand cont ca la fiecare 5 litri de apa sa adaugam 2 linguri de sare, eu nu pun 1 lingura de sare la 1 litru de apa deoarece am pus sare in fiecare varza.
  La sfarsit asezam mararul si inchidem butoiul, in fiecare zi timp de 1 saptamana e bine sa vanturam varza, cu o teava de plastic, introdusa pana la fundul butoiului, se sufla pana ce ies bule din apa.
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu