Ingrediente:
- 1 butoi de plastic capacitate 60 de litri
- 1 legatura mare de marar
- 2 kg de sare mare
- 5 - 6 bucati de hrean
- 2 gutui
- 1 stiulete porumb
- 1 cana de orez
- 30 de verze potrivite
- apa
Preparare:
Se curata varza de frunzele ingalbenite, se scobeste cotorul fiecarei verze si se adauga sare, dupa ca facem aceasta operatiune asezam verzele pe un cearceaf , cu grija sa nu cada sarea si se lasa 1- 2 zile .
Dupa ce varza a tras sarea se completeaza baza fiecarei varze cu sare si se aseaza in butoi, printre varza punem si bucati de hrean curatat.
Dupa ce am asezat varza in butoi, punem 1 gutuie mai la mijloc si 1 gutuie la gura butoiului, asezam si crengutele de marar, stiuletele de porumb si aruncam cana cu orez peste varza.
Adaugam apa, tinand cont ca la fiecare 5 litri de apa sa adaugam 2 linguri de sare, eu nu pun 1 lingura de sare la 1 litru de apa deoarece am pus sare in fiecare varza.
La sfarsit asezam mararul si inchidem butoiul, in fiecare zi timp de 1 saptamana e bine sa vanturam varza, cu o teava de plastic, introdusa pana la fundul butoiului, se sufla pana ce ies bule din apa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu