Translate

luni, 30 ianuarie 2012

Varza murata cu ciolan afumat



  Se stie ca nu-i roman, pe lumea aceasta, care sa nu isi doreasca sa vina iarna, macar dintr-un motiv si anume prilejul "asasinarii" Marelui Porc. Degeaba incearca ba unii, ba altii sa schimbe traditia romaneasca in privinta complotarii asupra Mai Marelui sus-numit, nu exista zona a Romaniei care sa nu astepte cu nerabdare sa-si imbucure papilele gustative cu bunataturi preparate din carnea Porcului.
Asadar, dragi meseni va invit la o mancare de varza murata cu ciolan afumat. O desfatare care usor ar putea trece la unele dintre pacatele lumii.




Ingrediente:
  • 1 varza murata cat de mare 
  • 1 ceapa 
  • 1 cana sos de rosii
  • 1 ciolan afumat
  • 1 lingura boia dulce
  • piper
  • sare
  • foi de dafin
  • cimbru
  • 1 lingura unsoare sau ulei 





Preparare:

  Se pune la incins uleiul/unsoarea intr-o tigaie, calim ceapa si cand devine sticloasa adaugam condimentele, lasand sa se patrunda aromele circa 1 minut.
  Varza se stoarce si se toaca fideluta, recomand ca sa o puneti cateva ore in apa rece inainte de a trece la preparare pentru a isi lasa sarea.
   Se da carnea jos de pe osul ciolanului si se taie bucati potrivite.
  

  Se pune varza in oala de lut smaltuita si se adauga pe rand ceapa, bucatile de carne si foile de dafin, se amesteca, se mai adauga 1 cana de apa in care am pus 1 lingura de vegeta si se baga la cuptor circa 2 ore la foc potrivit.


  Se serveste cu mamaliga si ardei iute.

  Stiati ca ...

      Daca este consumata in cantitati moderate, carnea de porc reprezinta o sursa de energie. Are efecte benefice asupra performantelor mentale, a pielii, a oaselor, a ochilor si a sistemului nervos.
     Ajuta la infrumusetarea pielii. Pentru un ten cat mai bine intretinut, cosmeticienii chinezi recomanda un amestec de 100 g carne macra de porc şi 100 g fructe de jojoba, fierte in apa pe o durata de trei ore, la foc mic. Se consuma la fiecare pranz sau cina si poate rehidrata chiar si o piele foarte uscata.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu