Se stie ca nu-i roman, pe lumea aceasta, care sa nu isi doreasca sa vina iarna, macar dintr-un motiv si anume prilejul "asasinarii" Marelui Porc. Degeaba incearca ba unii, ba altii sa schimbe traditia romaneasca in privinta complotarii asupra Mai Marelui sus-numit, nu exista zona a Romaniei care sa nu astepte cu nerabdare sa-si imbucure papilele gustative cu bunataturi preparate din carnea Porcului.
Asadar, dragi meseni va invit la o mancare de varza murata cu ciolan afumat. O desfatare care usor ar putea trece la unele dintre pacatele lumii.
Ingrediente:
- 1 varza murata cat de mare
- 1 ceapa
- 1 cana sos de rosii
- 1 ciolan afumat
- 1 lingura boia dulce
- piper
- sare
- foi de dafin
- cimbru
- 1 lingura unsoare sau ulei
Preparare:
Se pune la incins uleiul/unsoarea intr-o tigaie, calim ceapa si cand devine sticloasa adaugam condimentele, lasand sa se patrunda aromele circa 1 minut.
Varza se stoarce si se toaca fideluta, recomand ca sa o puneti cateva ore in apa rece inainte de a trece la preparare pentru a isi lasa sarea.
Se da carnea jos de pe osul ciolanului si se taie bucati potrivite.
Stiati ca ...
Daca este consumata in cantitati moderate, carnea de porc reprezinta o sursa de energie. Are efecte benefice asupra performantelor mentale, a pielii, a oaselor, a ochilor si a sistemului nervos.
Ajuta la infrumusetarea pielii. Pentru un ten cat mai bine intretinut, cosmeticienii chinezi recomanda un amestec de 100 g carne macra de porc şi 100 g fructe de jojoba, fierte in apa pe o durata de trei ore, la foc mic. Se consuma la fiecare pranz sau cina si poate rehidrata chiar si o piele foarte uscata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu