Translate

luni, 30 ianuarie 2012

Legume pentru zile de post

Zilele de post sunt lasate de Dumnezeu pentru curatirea trupului, dar si sufletului. Orice medic poate confirma ca pentru o viata sanatoasa trebuie sa avem un echilibru, drept urmare va ofer o reteta pe cat de simpla pe atat de gustoasa si sanatoasa.


  Ingrediente:
  • 5 cartofi
  • 4 morcovi
  • conopida/brocoli
  • sare 
  • piper

   Preparare:


   Se curata legumele, se spala, puteti sa le taiati daca sunt prea mari si se pun pe sita in oala sub presiune, se lasa sa fiarba dupa ce a crescut presiunea cca. 7 minute.
   Se ia o tigaie antiaderenta se pun legumele, se adauga ulei de masline extravirgin sau de samburi de struguri, sare de mare/ Hawaii/ sare iodata, piper proaspat macinat si se lasa aprox. 5 minute la calit, amestecand usor ca sa nu sfaramam legumele.
   Acest fel poate fi servit si ca garnitura la peste, gratar, etc.

   Gata !


    Stiati ca ...


   Legumele sint asemenea unei cutii pline cu saruri minerale, vitamine, acizi organici, fibre alimentare (necesare pentru o functionare normala a tubului intestinal si digestiv; ele elimina excesul de colesterol, leaga si elimina sarurile metalelor grele, in aceeasi masura si elementele radioactive, dar si alte substante toxice pentru organism), antioxidanti (impiedica oxidarea intercelulara a grasimilor si in acelasi timp apara celulele de imbatrinirea prematura, de cancer si de alte afectiuni), fitoncide si multe alte substante folositoare. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu