Luna mai , o frumusete ! Ce ne mai iubeste pe noi Dumnezeu , ce tara bogata si frumoasa avem , trebuie doar sa ne dorim sa vedem ce este bun si sa ne bucuram.
Am cules , astazi ,flori de salcam si flori de soc .
Cum miroase pe prispa :), dar in bucatarie ?
Gogosi cu flori de salcam, o nebunie !
De aceasta data nu este reteta preparata de mine , sunt alte persoane mult mai inzestrate decat mine, de exemplu Oana.
Oana este o minune de om , femeie, sotie , mama, bunica , matusa , cred ca tot ce pregateste , ia din zambetul ei , altfel nu imi explic cum totul ii iese asa de bine , asa de gustoase ciorbe, prajituri, fripturi , dar ce nu face ? Si totul pare atat de usor pentru ea .
Astazi ne-a răsfățat cu aceste gogosi, nu cred ca a durat 30 minute prepararea , dar s-au terminat in nici 10 minute .
Asa este cand sunt atati pofticiosi la masa .😄
Ingrediente :
- 400 g flori de salcâm;
- 4 oua ;
- 1 plic praf de copt ;
- 1 1/2 cana lapte ;
- faina cat incape , pana se obtine un aluat mai gros decat la chec ;
- 1 plic de zahar vanilat ;
- zahar se pune dupa gust .
Preparare :
Se dau florile jos de pe ciorchine , se spala in apa rece.
Intr-un vas incapator se bat ouale cu zaharul , se amesteca faina cu praful copt si se adauga in ploaie , amestecand sa nu se formeze cocoloase , se adauga florile de salcam .
Se amesteca si se lasa min 20 min. cat sa se parfumeze si aluatul de la mireasma florilor.
Se incinge uleiul si se ia din compozitie cu lingura si se aseaza incetisor in uleiul fierbinte .
Se rumenesc bine pe toate partile , se poate adauga si zahar praf , la final , dar noua ne plac asa , pentru ca au destul zahar in compozitie.
Comentarii
Trimiteți un comentariu