Vermicelli reteta de post

   Ingrediente :
  • 1 pachet de vermicelli de orez, soia, fasole ;
  • 2 morcovi ;
  • 1 ceapa ;
  • 3 - 4 catei usturoi ;
  • 1 ceapa verde ;
  • 200 ml lapte de cocos ;
  • 3 - 4 linguri ulei de masline ;
  • sare ;
  • piper alb .
 












   Preparare :
  Se curata morcovii, ceapa si usturoiul, se maruntesc intr-un blender ( sau normal din lama cutitului ) . Se incinge uleiul in tigaie, se adauga un pic de sare si se "arunca" ingredientele maruntite. 




   Intr-o oala se pune la fiert 1 litru de apa, cand apa fierbe se adauga taieteii pentru doar 2 minute, apoi se scurge apa fierbinte si se trec sub un jet de apa rece. 
   Se adauga in tigaie ceapa verde tocata si laptele de cocos. Dupa ce taietii i-ati strecurat ii adaugati in tigaie, mai lasati maxim 10 min la foc mic. 
   Asezonati cu sare si piper dupa gust . 
   Reteta se poate prepara cu bucatele de carne de pui/ vita/ porc.
   Pofta mare !



Comentarii

Postări populare