Placinta cu branza sarata




  Ingrediente : 

      Aluat :
  • 600 g faina alba ;
  • 100 g unt ;
  • 2 oua ;
  • 250 ml lapte ;
  • 20 - 25 g drojdie proaspata ( 1 cub );
  • sare ;
  • 10 ml lapte ;
  •  zahar .
    Umplutura : 
  • 450 - 500 g branza nu foarte sarata ;
  • 1 ou.
  Preparare :

  Se separa galbenusul de la un ou, galbenusul se va amesteca cu putin lapte si se va folosi la uns placinta inainte de a fi introdusa in cuptor. 
  Se prepara maiaua : intr-un pahar/vas se amesteca 2 linguri de faina cu 2 linguri apa calduta , se adauga putin zahar si se adauga drojdia, amestecati, acoperiti cu un servetel/ prosop si lasati la loc cald, in cateva minute va creste . Atentie ca daca il lasati prea mult se poate ca acea compozitie sa dea peste marginile paharului. 
  Intr-un vas mai mare adaugati faina, oul ramas intreg si albusul de la oul separat, adaugati maiaua, untul taiat bucatele, amestecati cu mana apoi adaugati treptat laptele.
  Se framanta circa 20 minute, daca este necesar, in functie de consistenta, mai putem adauga apa calda sau faina.
  Se lasa la dospit circa 30 minute, la loc cald , dupa ce ati acoperit vasul cu un prosop.
  Pentru umplutura incorporati oul in branza framantata.
  Dupa ce timpul de dospire a expirat, impartiti aluatul in doua bucati, intindeti o foaie de circa 1 cm grosime si puneti umplutura pe toata suprafata, avand grija ca sa lasati 1 cm pe margini, pentru a putea impacheta placinta. La fel procedati si cu a doua bucata de aluat. 
  Dupa ce ati adus marginile spre interiori, ungeti cu galbenusul pe care l-ai oprit mai devreme . 
  Se preincalzeste cuptorul 5 minute . Asezati placintele intr-o tava pe care fie ati tapetat-o cu faina , fie ati acoperit-o cu hartie de copt.
  Lasati la cuptor 25 minute la foc potrivit. In functie de cuptor timpul poate varia, cel mai bine verificati din cand in cand daca s-a rumenit pe deasupra. 
  Se serveste calda sau rece dupa gustul fiecaruia.  
   
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu