Gogosi



   Ingrediente : 
  • 125 ml lapte cald ; 
  • 125 ml apa calda ;
  • 50 g unt topit ; 
  • 100 g zahar tos ; 
  • 3 galbenusuri ; 
  • 2 pliculete zahar vanilat ;
  • 1 pliculet drojdie uscata ;
  • pt. aroma : coaja rasa de lamaie. 

   Preparare : 
   Pentru pregatirea aluatului recomand masina de facut paine . Se lasa aluat sa fie framantat circa 1 h la orice program de paine .
   Am pus in cuva masinii de facut paine , intai ingredientele lichide, apoi galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, coaja de la lamaie si drojdia. Dupa 1 h de framantat aluatul, am pus la dospit aluatul intr-un vas mai mare , incalzit in prealabil ( nu fierbinte ) si am acoperit vasul cu un prosop, am mai lasat 30 minute la dospit.
    Dupa ce aluatul a crescut , se pune faina pe planseta de lucru si se intinde o foaie de 1 cm grosime. 
    Cu ajutorul unei cani sau al unui pahar se fac cerculete, pentru a nu se lipi, se trece gura canii prin faina. 
   Resturile se aduna, se framanta un pic pana obtinem o bila de aluat si se intinde din nou si formam alte cercuri. Se lasa formele obtinute sa "respire" timp de 20 minute. 
     Intr-o tigaie /cratita  se adauga ulei din belsug, cand este incins, aruncam cateva gogosi la facut . Sunt gata cand sunt aurii.
      Se pot consuma caldute dupa ce au fost pudrate cu zahar.


        


Comentarii

Postări populare