Doar Urzici



  "Buruiana lui Mart" este cunoscuta inca din antichitate, fiind folosita in alimentatie, medicina naturista si industria textila. 
   La noi la romani se consuma incepand cu 1 Martie pana in Joia Mare , cand se spune ca urzicile infloresc si nu se mai culeg.
   Mai jos va prezint o reteta care o consuma familia mea de cand ma stiu, doar ca eu am inceput sa le prepar si mananc prea tarziu, la cat sunt de sanatoase si gustoase chiar pot folosi expresia " a trecut timpul pe langa mine ".






Ingrediente :
  • 1 kg urzici
  • 1 ceapa
  • 3 - 4 catei usturoi 
  • 1 lingura ulei/ 1 cub unt
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura smantana optional




Preparare :

   Se spala urzicile, se pune apa la fiert cu putina sare, cand apa fierbe se adauga urzicile. Dupa circa 15 minute, se scot urzicile se lasa sa se raceasca si apoi se toc marunt. Intr-o tigaie se caleste ceapa tocata si apoi se adauga urzicile. 
Intr-un vas se amesteca putina zeama de urzici cu 1 lingura de faina, usturoi pisat si smantana, pasta obtinuta se adauga peste urzici , omogenizand compozitia. 
Gata ! pofta buna !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu