Tarta cu dulceata de afine


     Va voi prezenta mai jos o reteta de tarta pentru incepatori, este extrem de usor de facut si exista o multitudine de optiuni pentru "umplutura" in functie de preferintele fiecaruia. 

     Ingrediente :
  • 2 oua ;
  • 1/2 cana zahar ;
  • 1/2 cana ulei ; 
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu ;
  • 1 cana lapte ;
  • 2 cani faina alba ;
  • 5 -6 linguri de dulceata de afine sau ce preferati ;
  • putina sare.
    Preparare :

    Se incalzeste cuptorul la 180 grade, daca nu aveti cuptor gradat atunci se lasa cuptorul cam 15 minute la foc potrivit apoi se introduce forma de tarta.
    Intr-un bol puneti cele 2 oua si zaharul, se mixeaza pana ce se topeste zaharul, apoi se adauga putin cate putin uleiul mixand. Adaugam laptele, apoi lingurita de bicarbonat de sodiu si stingem cu putina zeama de lamaie sau cu un pic de otet, la sfarsit adaugam faina si sarea. Se obtine un aluat care se toarna in forma de tarta care a fost unsa in prealabil cu putin unt.
    Se adauga apoi 5-6 linguri de dulceata de afine. 


1

  Se da la cuptor si se lasa pana ce tarta primeste o tenta ruginie, pentru a fi siguri ca s-a copt puteti introduce o scobitoare de lemn, daca lemnul iese curat fara urme de aluat atunci stiti ca e totul gata.
   Adaugand dulceata la inceput, aceasta se va topi si se va aseza pe partea de jos a formei de tarta si se va carameliza.
  Daca doriti sa ramana dulceata deasupra atunci trebuie sa lasati aluatul la copt cam 15 minute si de abia spre sfarsitul coacerii veti adauga dulceata.
  Sa aveti pofta !

Comentarii

Postări populare