Chiftelute cu pat de spanac


Inginerie !
 
  Ingrediente :
  • 500 g carne tocata de porc
  • 1ou
  • 2 buc. ceapa
  • patrunjel
  • marar
  • boia
  • 5 - 6 catei usturoi
  • boia de ardei dulce
  • 3 linguri ulei
  • 500 g spanac
  • 100 ml apa in functie de spanacul folosit
  • 100 ml smantana
  Preparare :
 
   Carnea de porc se amesteca cu ceapa si usturoiul tocate marunt, cu sare piper, marar, boia , patrunjel ( cantitatea difera dupa gustul fiecaruia ). Se adauga oul , se omogenizeaza pana se obtine o pasta din care formam chiftele.
 

Intr-o tigaie punem la incins ulei sau unsoare, putem sa nu adaugam nimic daca dorim , fiind carne de porc si avand destula grasime. Prajim circa 3 minute pe fiecare parte.

 

 
   Pentru spanac, intai calim o ceapa taiata solzisori, apoi adaugam spanacul, daca este congelat nu adaugam apa, daca este proaspat atunci adaugam 100 ml apa. Lasam sa scada circa 10 minute, daca dorim sa iasa mai "legat" atunci la sfarsit adaugam in smantana amestecata cu usturoi si 1 lingura de faina.
  Mai lasam sa dea un clocot si apoi aranjam in farfurie dupa imaginatia fiecaruia.
  Enjoy !







Un comentariu: