Rulada de carne



   Ingrediente :
  • 500 gr. carne tocata de porc
  • 300 gr. carne tocata de vita ( se poate folosi si numai porc )
  • 1 kg cartofi
  • 100 ml sos de rosii 
  • piper 
  • sare
  • patrunjel
  • boia
  • 2 foi dafin
  • 1 cana apa
  Preparare :

  Carnea se amesteca intr-un bol cu piper ( recomand proaspat macinat ), sare, patrunjel tocat, boiaua, se lasa amestecul la rece in timp ce pregatim cartofii.
  Cartofii ii curatam si ii taiem in 4, ii punem intr-un vas yena, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se adauga foile de dafin. Peste apa adaugam sosul de rosii, amestecam si turnam peste cartofi.
  Scoatem carnea de la frigider si o asezam intr-o tava, introducem tava la cuptor alaturi de vasul de yena care a fost in prealabil acoperit cu folie de aluminiu.




  Dupa 20 de minute luam folia de pe cartofi si lasam in continuare la cuptor, carnea va fi gata cand vedem ca s-a rumenit bine, iar cartofii ii putem incerca cu furculita, daca simti ca patrunde usor inseamna ca acestia sunt gata.

  Pofta mare !

Comentarii

Postări populare