Pachetele de primavara



Ingrediente :
  • 150 - 200 g piept de pui
  • 1 pachet foi de orez, 12 -14 foi
  • 1 morcov
  • 3 ciuperci
  • 3 - 4 catei usturoi
  • 1 lingura orez
  • 1 buc. mica de ghimbir
  • frunze de salata verde
  • unt pentru uns tava
  • ulei
  • praf de ardei iute
  • sare
  • piper
  • diverse sosuri - pentru servire



  Preparare :
   Morcovul, usturoiul, ciupercile, ghimbirul se curata si se toaca cat mai marunt, pieptul de pui se feliaza in bucati de cca. 1 cm.
   Orezul se spala in mai multe ape si se lasa in apa calduta.
   Intr-o tigaie cu ulei incins se adauga morcovul, se lasa la calit, apoi adaugam pe rand puiul, ciupercile, ghimbirul, usturoiul, praful de ardei iute, sare , piper si la sfarsit orezul ( fara apa ). Toate ingredientele se calesc bine si se lasa la racit.


   Se pune apa la fiert intr-un vas care sa aiba diametrul mai mare decat foaia de orez. Dupa ce apa a fiert si compozitia pentru umplutura s-a mai racit, se trece la urmatorul pas si anume impachetarea pachetelelor.
   Se ia cate o foaie de orez si se trece prin apa fierbinte, acest procedeu nu tine mai mult de 2 secunde, vom vedea cum foaia de orez din casanta, cum era, devine maleabila.
   Se aseaza pe un tocator de lemn, la baza foii adaugam 1 lingurita din compozitie, lasand o distanta de 2 - 3 cm fata de marginea foii de orez.
    Pentru a impacheta indoim baza de jos a foii peste compozitie, apoi fiecare parte laterala ca in imaginea urmatoare, apoi rulam obtinand un prim pachetel.
  La fel procedam si pentru pachetele cu salata verde, avand in vedere faptul ca acum vom pune peste foaia de orez, foaia de salata si apoi amestecul de ingrediente.
   Ungem o tava cu unt si punem pachetele de primavara la cuptor pana se rumenesc.
   Exista mai multe ingrediente ce se folosesc la pachetele de primavara, pot fi umplute doar cu legume rase, muguri de soia, miez de bambus, cu taietei de orez si diverse tipuri de carne ( vita, pui, creveti, porc ), daca nu gasiti foi de orez puteti folosi foi de placinta.
   In mod normal pachetele de primavara se prajesc in ulei bine incins, dar eu am ales de aceasta data o reteta mai dietetica. Daca doriti sa le prajiti recomand ca foaia de orez sa o ungeti cu galbenus bine batut, pentru a se lipi mai bine neriscand sa se deschida pachetelul in baia de ulei.

  Stiati ca ...


  Pachetele de primavara sunt cele mai raspandite aperitive in China, in trecut acestea se serveau la sarbatorirea Anului Nou Chinezesc care coincidea cu venirea primaverii.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare