Plescavita sarbeasca



     O dedicatie pentru toti cei care au petrecut anii de studentie intr-un oras de pe Bega.

Ingrediente:
  • 500 gr carne de vita
  • 1 ceapa medie
  • piper
  • boia
  • sare
  • 1/2 capatana usturoi
Preparare:

   Carnea de vita trebuie sa fie tocata marunt, daca nu aveti disc mic atunci dati carnea de doua ori pe discul cel mare. Se toaca marunt ceapa si usturoiul,adaugandu-se peste carnea tocata. Se condimenteaza cu sare , boia, piper ( recomand piper proaspat macinat ) dupa gustul fiecaruia.


 









   Dupa ce omogenizati totul se lasa la rece cel putin 5 ore , eu las de pe o zi pe alta, pentru ca aromele sa patrunda bine carnea.















     A doua zi luam o bucata de carne si o modelam ( mainile trebuie unse cu un pic de ulei ) , incercand sa ii dam forma unei chifle, trebuie sa aibe cca. 1 - 2 cm grosime,  se pune pe grillul incins sau intr-o tigaie teflonata, se rumeneste pe ambele parti.
    Se ia o chifla se pune si aceasta pe grill sau in tigaie si se preseaza usor astfel incat sa se rumeneasca un pic. Se taie pe mijloc, se aseaza carnea, apoi se adauga, dupa gustul fiecaruia, salata de varza, ketchup ( recomand de casa ), ceapa rosie, maioneza, sos de usturoi, salata verde, morcov ras, etc.


Stiati ca ...

     O friptură din carne slabă de vită (120 g) furnizează 16% din necesarul zilnic de fier la femei şi 20% din necesarul de fier pentru bărbaţi. Carnea de vită furnizează de asemenea o doză semnificativă de vitamina D, care împiedică apariţia problemelor osoase la copii şi a osteoporozei la adulţi. În cazul copiilor, 100 g carne de vită slabă asigură în jur de 20% din necesarul zilnic de vitamina D.


    

   











Comentarii

  1. Si pentru cei care au petrecut pe langa Dambovita anii de studentie, ce poate fi potrivit?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dambovita ? sigur nu Bega ?
      Eu la Timisoara am descoperit bunatatea aceasta .

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare